Zamów telefonicznie, zapytaj: +48 576 142 509

Darmowa dostawa od 200 zł

Dostawa w 24h! (dni robocze)

Betanina

Betaine (Betaina)

Betaina to naturalny aminokwas, którego najwięcej znajdziemy w burakach jadalnych. Pełni ważną rolę w organizmie: uczestniczy w syntezie witaminy B4, regeneruje wątrobę, podnosi przyswajanie witamin i minerałów oraz występuje w… Czytaj więcej

Green Tea

Green Tea (Ekstrakt z zielonej herbaty)

Ekstrakt z zielonej herbaty jest to roślinna substancja aktywna, wytwarzana z liści drzewa herbacianego. Dodaje się go do kosmetyków, a także wykorzystuje do farmaceutyki.

Dziegieć brzozowy

Betula Alba Oil (Dziegieć brzozowy)

Dziegieć brzozowy to produkt suchej destylacji kory drzewa brzozy białej. Jest to substancja biologicznie czynna, a jej dobroczynne właściwości od lat wykorzystywane są w leczeniu wielu dermatoz. Dziegieć brzozowy pomaga… Czytaj więcej

Tlenek cynku

Zinc Oxide (Tlenek cynku)

Tlenek cynku jest to substancja syntetyczna, a dokładnie surowiec mineralny, który dodaje się do kosmetyków przeznaczonych szczególnie do pielęgnacji skóry z problemami. Co ważne tlenek cynku, zawarty w takich preparatach… Czytaj więcej

Niacynamid

Niacinamide (Niacynamid)

Niacynamid to inna nazwa dobroczynnej witaminy B3 określanej także jako PP. Występuje naturalnie w przyrodzie, człowiek musi dostarczać go sobie wraz z pożywieniem.. Witaminy z grupy B odgrywają szczególnie istotną… Czytaj więcej

Kwas azelainowy

Azelaic Acid (Kwas azelainowy)

Kwas azelainowy to substancja aktywna szczególnie przydatna przy walce z trądzikiem oraz przebarwieniami skórnymi. Wyróżnia ją skuteczność i szybkość działania. Kwas azelainowy jest wykorzystywany do różnych środków jak również peelingów… Czytaj więcej

Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej

Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej

Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej to składnik wykorzystywany w celach kosmetycznych, ale i leczniczych, przy poważnych chorobach dermatologicznych. Ma bardzo wszechstronne właściwości – warto je poznać, aby wiedzieć, kiedy warto sięgnąć… Czytaj więcej

Rutyna

Rutoside Rutinum (Rutyna)

Rutyna to naturalny związek roślinny, który wziął nazwę od kwiatu z którego jest pozyskiwany – ruty. Wykorzystuje się ją w medycynie – jest częstym składnikiem leków na przeziębienie i w… Czytaj więcej

Masło shea

Butyrospermum Parkii Butter (Masło shea)

Masło shea to surowiec roślinny, którego wyróżnia duża proporcja frakcji niezmywalnej, zawierającej ważne składniki odżywcze i witaminy, w tym bardzo cenne triglicerydy. Podczas gdy większość pozostałych olejów roślinnych zawiera tylko… Czytaj więcej

Kwas askorbinowy

Acide Ascorbique (Kwas askorbinowy)

Kwas askorbinowy to syntetyczny odpowiednik występującej w naturze witaminy C. Medycyna wykorzystuje jego zdolności wspierania odporności organizmu. Z kolei przemysł kosmetyczny docenił kwas askorbinowy za doskonałe właściwości przeciwstarzeniowe. Jednak dla… Czytaj więcej

Mocznik

Urea (Mocznik)

Mocznik znajdziemy naturalnie w ludzkim organizmie. Ale to także składnik kosmetyczny, występujący pod nazwą INCI urea lub karbamid. Mocznik wchodzi w skład NMF, czyli naturalnego czynnika nawilżającego skórę. Ale to… Czytaj więcej

Kwas hialuronowy

Hyaluronan (Kwas hialuronowy)

Kwas hialuronowy to jedna z najbardziej znanych cząsteczek na świecie. U dorosłego człowieka o masie 70 kg znajdziemy 15 g tej substancji i aż jedna trzecia tej liczby jest codziennie… Czytaj więcej

Ichitol

Ichtiol

Ichtiol to popularny składnik preparatów dermatologicznych i kosmetyków. Występuje w dwóch postaciach: jako składnik maści o brązowej lub białej barwie, tłustej i smolistej. Zapach ichtiolu przypomina asfalt, gdyż to składnik… Czytaj więcej

Ekstrakt z żeń szenia

Ekstrakt z żeń-szenia

Ekstrakt z korzenia żeń-szenia (Panax Ginseng Root Extract) to dobroczynna substancja leczniczo-kosmetyczna, którą od 4000 lat docenia i propaguje medycyna chińska. Żeń-szeniowi przypisuje się ogólną poprawę funkcjonowania ciała, dzięki zdolnościom… Czytaj więcej

Alantoina

Allantoin (Alantoina)

Alantoina to substancja uzyskiwana synteycznie, choć występuje w korzeniach niektórych roślin strączkowych. Jest krystaliczną pochodną mocznika z grupy ureidów. Działa silnie wygładzająco i nawilżająco. Wspiera gojenie się ran. Nic więc… Czytaj więcej

Ekstrakt z aloesu

Aloe Vera Gel (Ekstrakt z aloesu)

Ekstrakt z aloesu pozyskuje się z miąższu liści sukulenta rosnącego naturalnie na terenach Afryki i Azji Mniejszej. To przezroczystobiały, śluzowaty płyn zawierający ponad 140 związków aktywnie czynnych, wykorzystywanych w medycynie… Czytaj więcej

Koenzym Q10

Ubiquinone, CoQ10 (Koenzym Q10)

Koenzym Q10 (CoQ10), zwany także ubichinonem, to substancja naturalnie występująca w organizmie człowieka. Zbudowany jest z pierścienia benzochinonu i łańcucha polipropylenowego, a u ludzi posiada 10 jednostek, stąd w nazwie… Czytaj więcej

Kwas mlekowy

Lactic Acid (Kwas mlekowy)

Kwas mlekowy  (łac. acidum lacticum) to organiczny związek chemiczny zaliczany do hydroksykwasów. Naturalnie występuje w organizmie ludzkim – powstaje w mięśniach podczas wysiłku fizycznego. Znajdziemy go również w produktach podlegających fermentacji…. Czytaj więcej

Darmowa dostawa

od 200 zł!

Szybka wysyłka

w ciągu 24h

Gwarancja jakości

od polskiego producenta

Możliwość rejestracji konta

z historią zamówień pod ręką

  • Pozycja dodana do koszyka
1
Koszyk
87,00 
    Obliczanie wysyłki
    Metody wysyłki zostaną zaktualizowane podczas składania zamówienia.
    Zastosuj kupon